10. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna korterite hind tõusutrendis

Tallinna korterite hinnad tõusid aprillis 6,1% võrra - 13 638 kroonile ruutmeetri kohta, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Tehinguhind on võrreldes hinnatipuga märtsis 2007 langenud 48%. Tehingute arv jäi võrreldes märtsi 530 tehinguga 482 tehingule.

Turg on väga aktiivne, äärelinnas tehti enamus ostu-müügitehinguid Mustamäel ja Lasnamäel, valdavalt ostetakse 2-3-toaliseid kortereid.

Kesklinnas annavad tooni välismaalased, kes tunnevad huvi peamiselt renoveeritud elamispindade vastu eesmärgiga need edasi üürida. Tallinna korteriturule on taas sisse voolamas väliskapital, seda eelkõige eraisikutest investorite toel, kes usuvad Tallinna korterituru edasisse hinnatõusu.

Eramute ning elamumaadega Harjumaal ja Tallinnas tehti aprillis tehinguid vastavalt 82 ja 75 (märtsis 93 ja 55). Huvi ja päringute arvu tõus on täheldatav eelkõige odavamate, alla 2 miljonit krooni maksvate majade osas, mis asuvad Tallinnast kuni 15 km kaugusel. Samuti soovitakse soetada odavamaid, valmisehitatud infrastruktuuriga krunte Tallinna piirialadel hinnavahemikus 500 000-600 000. Tehinguaktiivsus on kasvutrendis.

Harjumaa hoonestatud elamumaa tehinguhind langes eelmise kuuga võrreldes -44,3%. Võrreldes hinnatipuga aprillis 2008 oli langus 68-protsendiline. Hoonestamata elamumaa tehinguhind kahanes märtsiga võrreldes 48,7%, 2007. aasta maiga võrreldes 71%. Järsk hinnalangus on tingitud tehingute struktuuri muutusest, kuna enam on ostetud odavamaid varasid.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785