10. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik annab Ida-Viru tööstusalale 17 miljoni krooni väärtuses maad

Täna allkirjastasid majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus (IVTA) juhatuse liige Teet Kuusmik lepingu, millega riik annab sihtasutusele üle Narva linnas asuvad maa-alad kogupindalaga 136,6 hektarit ja väärtusega 17 miljonit krooni.

Vastavalt detailplaneeringute jõustumisele annab lisaks Keskkonnaministeerium aastatel 2010-2011 sihtasutusele üle ka Kohtla-Järve, Jõhvi, Püssi ja Kiviõli tööstuspiirkondades asuvad maa-alad kogupindalaga 665 hektarit.

Äriplaani kohaselt planeerib sihtasutus oma tegevusega kaasa aidata  116 uue ettevõte lisandumisele Ida-Virumaal, millega kaasneks piirkonda hinnanguliselt  12 miljardi krooni ulatuses otseinvesteeringuid.

Sihtasutuse ülesandeks on logistika-ja tootmisettevõtetele sobiva infrastruktuuri väljaehitamine, tööstusala turundamine, asunikettevõtetele kinnistute rentimine ja/või müümine ning tugiteenuste (finantsnõustamine, juriidiline konsultatsioon, äriinkubatsiooni teenus jne) pakkumine.

„Allkirjastatud leping loob pinnase ligikaudu 4400 uue töökoha tekkeks Eesti ühes kõrgema töötuse määraga piirkonnas,“ sõnas Parts. „Lisaks sellele aitavad sihtasutuse poolt loodavad uued võimalused kaasa Ida-Virumaa  pikaaegsete tööstustraditsioonide elus hoidmisele, kasutades ära sealset potentsiaali.“

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785