6. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järve viadukti äärde plaanitakse tornelamuid

Tallinna linnavalitsus kehtestab Järve tn 4, 6, 8, 8a ja Pärnu mnt 180a kinnistute ning lähiala detailplaneeringu, mis võimaldab ehitada 1,9 ha suurusele maa-alale kuni 19-korruselise ja kuni 18-korruselise äripindadega korterelamu.

Parkimise korraldamiseks on hoonetele kavandatud ka kaks ühist maa-alust korrust. Hoonete maksimaalseks kõrguseks on määratud 63,5 meetrit maapinnast. Hoonetesse kavandatakse kokku 201 korterit. Maa-alustele parkimiskorrustele on võimalik parkida 274 sõidukit.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS. Planeeritav maa-ala asub Kristiine linnaosas Kesklinna vahetus läheduses, piirnedes põhjast A. H. Tammsaare teega, idast Pärnu maanteega, lõunast Järve tänavaga ja läänest raudteega. Järve tn 4, 6, 8 ja 8a kinnistute omanik on aktsiaselts TTP. Pärnu mnt 180a krunt on linna omandis olev hoonestamata haljasala.

Selle piirkonna hoonestus on asendumas kõrgema hoonestusega. Rajatud on juba üle Pärnu maantee paiknev 14-korruseline Delta Plaza hoone. Planeeringuala on üleminekutsooniks tiheda liiklusega A. H. Tammsaare tee ja Pärnu maantee ristmikult ning selle põhjaservas asuvalt äri-, tootmis- ja kaubanduspiirkonnalt Järve tänava, Pärnu maantee ja raudtee vahelisele elamupiirkonnale.

Planeeritaval alal on hea transpordiühendus teiste linnaosadega, bussipeatus külgneb vahetult planeeritava alaga ning lähedal asub ka Järve raudteejaam. Lähimad kaubanduskeskused on Järve Selver ning Tondi Selver. Vahetult planeeringualaga külgneb Statoili tankla.

Detailplaneering algatati Tallinna linnavalitsuse 3. oktoobri 2007 korraldusega ning 31. oktoobril 2007 toimus Kristiine linnaosa valitsuses detailplaneeringu lähteseisukohti ja eskiislahendust tutvustav arutelu.

Detailplaneering võeti vastu Tallinna linnavalitsuse 6. jaanuari 2010 korraldusega ning oli 10. - 23. veebruarini avalikul väljapanekul, mille kestel detailplaneeringu lahenduse kohta vastuväiteid ega ettepanekuid ei esitatud.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785