3. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara tütar liikus saneerimisel Celander Ehituse omanikele

Raskustesse sattunud kinnisvarafirma Q Vara uuel põhiomanikul Gild Arbitrage'il pole aimugi, mis asjaoludel Q Vara tütarfirma aktsiad teise firmasse liikusid.

Möödunud nädala reedese seisuga on Q Vara tütarfirma aktsiad liikunud Celander Grupp OÜ sõsarfirma Taevasmaa Kinnisvara omandusse. Q Vara enamusaktsionäri GA Gild Fund Management ASi juht Tõnu Pekk ütles, et tehingu tagamaid ei ole nendega kooskõlastatud.

"Kuigi Gild Arbitrage on Q Vara enamusaktsiate omanik, ei ole me saanud oma omanikuõigusi ettevõttes teostada ning ettevõtte nõukogu ja juhatus meie käest oma tegemisteks luba ei küsi ega ka informeeri meid," märkis fondijuht. Pekk ütles, et nad püüavad pidevalt enda omanikustaatusest tulenevaid õigusi rakendada ning saada kontrolli kõikide Q Vara toimingute üle. "Aga ma võin kindlalt öelda, et me tegeleme Q Varaga," kinnitas ta.

Miks on Q Vara oma tütarfirma Q Halduse müünud Celander Grupile, mille omanikel Roland Mällil ja Aare Salistel on niigi tegemist Celander Ehituse võlgade ja saneerimisega, jääb saladuseks. Huvitav on see, et Q Vara väikeomaniku Tanel Peetersi nõukogu liikme staatus on äriregistri andmete järgi lõppenud ettevõttes samal ajal, kui ettevõtte osakud on liikunud Taevasmaa Kinnisvarasse, milles ta ise on juhatuse liige.

Vastuseks järelepärimisele ütles mees reedel telefoni teel, et ei soovi sel teemal rääkida, ning palus küsimused elektroonselt edastada. Kuid mingit vastust ei tulnud. Päeva teises pooles oli Peeters telefon juba välja lülitatud. Ka tehingu eest vastutava Q Vara juhatuse liikme Alo Lillepea telefon jäi tummaks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785