Remont tööõnnetuste esirinnas

Remondi- ja hooldustööd on Euroopas töökohtades juhtunud õnnetustes esirinnas, mõnes Euroopa riigis ulatub nende osakaal viiendikuni.

Samuti on mitmetes sektorites üle poole õnnetustest seotud hooldustöödega. Hinnanguliselt on 10–15% surmaga lõppevatest tööõnnetustest seotud hooldustöödega.

„Eestis on hooldus- ja remonditöödega seotud õnnetuste sagedasemateks põhjusteks libisemine, komistamine ja kukkumine,“ ütles Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuuri (EU-OSHA) rahvusliku koordinatsioonikeskuse juht Tiit Kaadu. „Tööinspektsiooni poolt möödunud aastal läbi viidud sihtkontrolli tulemusel tuvastati, et enim esines libedust ettevõtete välisterritooriumitel ning tootmisruumide, ladude, garaažide  liikumisaladel, millest igas kümnendas valitses kukkumisoht. Ettevõtteid, kus ühtki puudust ei tuvastatud, oli kokku kõigest 5% kontrollitud ettevõtetest.“

Tiit Kaadu sõnul pöörab Tööinspektsioon tänavu erilist tähelepanu autoremonditöökodades valitsevatele töötingimustele, kus peamisteks probleemideks on vähene teadlikkus ohtlike kemikaalide käitlemisest, tuleohutusnõuete eiramine ning olmeruumide puudumine. „Loodetavasti aitab algav kampaania teadlikkuse tõstmise abil  olukorda parandada  ning hooldus- ja remonditööde ohtusid ettevõtetele paremini teadvustada,“ ütles Tiit Kaadu.

Kampaania Brüsselis Euroopa Komisjoni hoones toimunud avamistseremoonial kõnelesid EU-OSHA direktor dr Jukka Takala ning Euroopa Liidu tööhõive, sotsiaalküsimuste ja võrdsete võimaluste volinik hr L?szló Andor. Teemaks olid kampaania eesmärgid ja ohutu hoolduse põhimõtted, mis aitavad kaasa töökohtade muutmisele tervislikuks.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed