22. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Columbia-Kivi: betoontoodete hinnad kukkusid kuni 30%

Ligi 20aastane enamuses Rand & Tuulbergi Grupile kuuluva betoontoodete tootja Columbia-Kivi kahanes mullu veelgi. 27 mln kroonise käibe juures kogunes ärikahjumiks enam kui 13 mln krooni.

Tippaastaga 2006 võrreldes on firma kahanenud neli korda. Aasta varem teenis ettevõte 64 mln kroonise käibe juures ligi miljon krooni ärikasumit.

Ettevõtte toodete hinnad majanduskriisi tõttu üles ei liikunud, uued tulijad ja majanduslangus sundisid hindu langetama kuni 30% võrra, kommenteeris ettevõtte juhatuse liige ja juht Raivo Rand firma aasta-aruandes. Vähenes ka tootmise maht: plokkidel 45 ja sillutuskividel 90%.

80% müügist andis ettevõttele edasimüüjad, ülejäänu ehitusfirmad. Enamus käibest kogunes Harjumaalt ja Tallinnast. Suuremad objektid olid näiteks Ardu lasteaed, Rõngu hooldekodu, Peetri põhikool ja Kambja tervisekeskus.

Ettevõte andis aasta lõpuks tööd 22 inimesele, mida on poole vähem kui aasta alguses ning kaks korda vähem kui kaks aastat tagasi.

59 mln kroonise bilansimahuga ettevõttel on omakapitali kogunenud 28 mln krooni. Jaotamata kasumit jagada ei plaanita.

Columbia-Kivi asutati 1992. aastal. Ettevõte kuulub Äripäeva infopanga Agent andmeil 40% ulatuses Eesti kapitalil ehitusgrupile Rand & Tuulberg Grupp ning 17% ulatuses välisfirmale. Ülejäänud investorid on eraisikud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785