21. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aseri sadama alghind langenud 75 protsenti

Pankrotis OÜ Select Oil NV pankrotihaldur müüb enampakkumisel 13,75 miljoni kroonise alghinnaga ettevõttele kuuluvat 99-aastast hoonestusõigust Aseri sadamas, varem olialghinnaks 55 miljonit krooni.

Aseri vallas Aseri alevikus asuva Mere tn 17 paikneva sadama kinnistu omanikuks on AS Kalotex. Hoonestusõigusel lasub hüpoteek summas 31,6 miljonit krooni OÜ T.R. Tamme Auto kasuks.

T.R. Tamme 2006. aastaaruandes on kirjas, et vedaja sai hoonestusõiguse sadamas 99ks aastaks tasuta 2003. aastal. 2006. aastal müüs T.R. Tamme Auto  poolelioleva Aseri sadama Select Oil NV-le hinnaga 63 miljonit krooni. Pool sellest summast tasuti kohe, ülejäänu on siiani maksmata.

Eelmise aasta aprillis kuulutas Viru maakohus Kiviõli Keemiatööstuse OÜ avalduse alusel välja Select Oil NV pankroti. Pankrotis Select Oil NV võlausaldajate nimekirjas on ka Kivõli Keemiatööstuse emafirma T.R. Tamme Auto, kes tahab saada puuduolevad  31,6 miljoni krooni. Select Oili pankrotimenetluse käigus selgus, et sadam on tegelikult väärt 2-2,5 miljonit krooni, kirjutas logistikauudised.ee veebruaris.

Enampakkumine toimub 13. mail advokaadibüroos Eipre & Partnerid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785