15. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valgas, Võrus, Viljandis kinnisvaraturg aktiivsem

Pindi Kinnisvara tõi märtsiülevaates välja trendid Eesti suuremate linnade kinnisvaraturgudel.

Võru

Võrumaal on märgata aktiivsuse kasvu, huvi on tõusnud nii linnasiseste korterite kui maakonnas paiknevate elamute ja suvilate vastu. Hinnalangus on tänaseks saavutanud taseme, kus tehingusse jõudmine paari-kolme kuuga on täiesti reaalne.

Põlva ja Jõgeva

Põlvamaa ja Jõgevamaa on võrreldes teiste Lõuna-Eesti piirkondadega kõige passiivsemad. Huvi sealsete objektide vastu on minimaalne ning tehingusse jõudmine kõige vaevalisem.

Valga

Valgamaa on müügitehingute poolest aktiveerunud. Peamiselt on ostjate huviorbiidis Valga linna korterid, aga ka eramud Valgas ja näiteks Tõrvas. Kevade saabudes on suurenenud huvi ka talude ja suvilate vastu, samas oli huvi selliste objektide vastu ka talvel suurem, kui eelnevatel aastatel.

Viljandi

Viljandis oli märtsis märgata korteriturul elavnemist, 2-3 toaliste korterite vastu oli aktiivne huvi. Märtsi lõpus on hakatud huvi tundma ka eramute ning maakodude vastu. Jätkuvalt ootavad osad ostjad hinnalangust, kuid omanikud pole valmis euro tuleku ootuses hinda langetama. Huvi on säilinud heade põllumaade vastu ning hinnad on jäänud eelmise aasta tasemele.

Haapsalu

Müügitehingute aktiivsus on püsinud viimastel kuudel sarnane. Jätkuvalt olid kõige nõutumad 2-3-toalised korterid, mille hind jäi 200 000-350 000 krooni vahele. Enamus oste sooritatakse olemasoleva raha eest, mitte laenuga. Kasvav oli klientide soov teostada vahetustehinguid ja peamisteks vahetussooviks on vahetada korter maja vastu. Jätkuvalt on aktiivne soodsama hinnaklassiga (1000 -1500 krooni kuus) üüriturg.

Jõhvi

Rohkem on hakatud huvi tundma maade/majade ja äripindade üürimise vastu. Jätkuvalt annavad tooni Ida-Virumaal spekulandid.

Rapla

Objekte soovitakse rohkem näha, samuti lisandub uusi objekte müüki. Huvi tuntakse soodsate korterite, väiksemate majade ja suvilate vastu.

Rakvere

Jätkuvalt otsitakse võimalikult soodsat kinnisvara. Märkimisväärne on see, et on hakatud huvi tundma kruntide vastu Rakvere linnas ja selle lähiümbruses. Tapa linnas eelistatakse ja otsitakse eriti odavat, 40 000- 60 000 krooni maksvat rahuldavas seisukorras korterit. Samuti ootavad kliendid lume sulamist, et vaatama minna talukohti.

Kuressaare

Korterite vastu on huvi tõusnud, maade tehingutest lõviosa tehakse siiski riigimaadega.

Paide

Tuntav on ostjate aktiivsuse langus, põhjus on arusaamatu. Samas müüasoovijate aktiivsus on tõusuteel. Sageneb nö. “lootusetute” juhtumite arv, kus tõenäoline tulemus jääb suuresti alla nõuete summale ja seega ka oodatule.

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785