14. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki Riia hotell ehitati 470 miljoni krooniga

Tallinki hotellikett Tallink Hotels avab neljapäeval Tallink Hotel Riga nimelise nelja tärni taseme hotelli Riias, mille ehitusse investeeris suuromanik AS Infortar üle 470 miljoni krooni.

Hotelli ehitajaks oli Merko Ehituse Läti tütarettevõte SIA Merks. Projekti finantseeris DNB NORD Banka. Tallink Hotels ega Tallink Grupp hotelli ehitusse ei investeerinud, teatas ettevõte.

Tallinki hotelle opereeriva OÜ TLG Hotell juhatuse esimehe Üllar Tali sõnul on hotelli avamine Riias küll hetke majanduskeskkonda arvestades üsnagi ambitsioonikas ettevõtmine, samas nähakse tugevat potentsiaali sünergias Tallinki Stockholm-Riia laevaliiniga kui ka turul juba üsna tuntud ja tugevas Tallinki kaubamärgis. „Kahtlemata loodame võita ka arvukate eestlastest turistide ning ärireisijate poolehoiu. Edu Läti majutusturul püüame saavutada Eestist saadud kogemuste ning põhjamaiselt põhjaliku suhtumisega, mis väljendub võimalikult kõrgetasemelise teenuse ja teeninduse pakkumises,“ märkis Tali.

Esimese väljaspool Eestit asuva Tallinki hotelli avamisega loob ettevõte Lätis ligi 100 uut töökohta.

Tallink Hotel Riga asub Riia kesklinnas, raudteejaama vahetus läheduses, aadressil Elizabetes 24. Hotellis on kokku 256 kaasaegset numbrituba, nendest 21 on ühekohalised toad, 227 kahekohalised toad, 5 De Lux klassi toad ning 3 sviiti. Hotellis on ka kõrgetasemeline restoran Elements ja kohvik Balanss, konverentsikeskus 200-le inimesele, ilusalong, saun ja spordisaal. Ürituste sujuvaks korraldamiseks on restoran ja konverentsikeskus ühendatavad.

Seitsmekordse maja keldrikorrusel asub külaliste parkla kokku 28-le sõidukile.

Tallinki esimest väljaspool Eestit asuvat hotelli hakkab juhtima Hannes Tall, kes on varem juhtinud ettevõtte Tallink City Hotel`i Tallinnas.

DnB NORD Banka korporatiivosakonna juhhi Raimo Smukaisi sõnul on nemad kindlad, et Tallinki uus hotell koostöös laevaliiniga aitab Läti pealinnal äratada turistide tähelepanu ning panustab ühtlasi läbi kasvava turismi ka Läti majanduse uuendamisse. 

Kõiki Tallink Hotels kaubamärgi alla kuuluvaid hotelle opereeriv OÜ TLG Hotell on AS-i Tallink Grupp 100-protsendiline tütarettevõte.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785