Põllumaid antakse rendile tasuta

Põllumaadega tehakse renditehinguid vähe ning kinnisvarabüroodesse need üldjuhul ka ei jõua, sest talunikud annavad maid rendile tasuta, üksnes maamaksu eest, kirjutab Uus Maa.

Tallinna lähiümbruses pole põllumaade rentimine üldse teemaks, Uus Maa pole selliseid tehinguid vahendanud, küll on põllumaid müüdud. Uus Maa Rakvere kontori juhataja Eve Soppe sõnul rendivad põllumaid talunikud ning põllumajandusfirmad omavahel.

Läbi büroo tehinguid pole tehtud ning ka hindamistehingutes põllumaa renditehinguid ja hindu ei kajastata. "Olen kuulnud kohalikelt inimestelt, et rendihind on 0 krooni, kuid rendile võtja tasub omaniku eest maamaksu," märkis Soppe. Ta oskas nimetada ka teise juhtumi, kus makstakse kuni 500 krooni hektari eest aastas.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed