14. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumaid antakse rendile tasuta

Põllumaadega tehakse renditehinguid vähe ning kinnisvarabüroodesse need üldjuhul ka ei jõua, sest talunikud annavad maid rendile tasuta, üksnes maamaksu eest, kirjutab Uus Maa.

Tallinna lähiümbruses pole põllumaade rentimine üldse teemaks, Uus Maa pole selliseid tehinguid vahendanud, küll on põllumaid müüdud. Uus Maa Rakvere kontori juhataja Eve Soppe sõnul rendivad põllumaid talunikud ning põllumajandusfirmad omavahel.

Läbi büroo tehinguid pole tehtud ning ka hindamistehingutes põllumaa renditehinguid ja hindu ei kajastata. "Olen kuulnud kohalikelt inimestelt, et rendihind on 0 krooni, kuid rendile võtja tasub omaniku eest maamaksu," märkis Soppe. Ta oskas nimetada ka teise juhtumi, kus makstakse kuni 500 krooni hektari eest aastas.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785