14. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homme algab rahvusvaheline Targa Maja konverents

Neljapäeval algab Rakveres hoonete innovaatilistele IT-lahendustele keskenduv rahvusvaheline Targa Maja konverents, kus peaesinejana astub üles Põhja-Ameerika hooneautomaatika ühingu president Ron Zimmer.

15.-16. aprillil toimuv Targa Maja konverents keskendub innovaatilistele lahendustele hoonete automatiseerimiseks ning nende keskkonnasõbralikkuse ja energiatõhususe suurendamiseks.

Targa Maja Kompetentsikeskuse juhi Kalle Karroni sõnul on konverentsi eesmärgiks tuua esmakordselt kokku targa maja lahenduste huvilised ning sõnastada selle valdkonna arendamise eesmärgid Eestis.

Konverentsil tutvustatakse targa maja valdkonna olukorda Eestis ja maailmas, seonduvaid tehnoloogiaid ja nende kasutamisvõimalusi ning valdkonna arengusuundi maailmas.

EASi Innovatsiooni divisjoni direktori Ilmar Pralla selgitusel otsustas EAS toetada rahvusvaheliselt tunnustatud ekspertide esinemist konverentsil seepärast, et tuua valdkondlik oskusteave siinsetele targa maja lahenduste propageerijatele koju kätte.

Konverentsi üheks peaesinejaks on Põhja-Ameerika hooneautomaatika ühingu (Continental Automated Buildings Association) president Ron Zimmer, kes on rahvusvaheliselt tuntud hooneautomaatika valdkonna propageerija. Põhja-Ameerika hooneautomaatika ühing esindab ligikaudu 400 ettevõtet üle maailma. Ühingu eestvedamisel viiakse läbi uuringuid ning tehnoloogiat tutvustavaid üritusi hooneautomaatika ja targa maja valdkonnas.

Konverentsil osalevad oma ala asjatundjad Eestist, Soomest ja Kanadast, kes tutvustavad targa maja valdkonna olukorda meil ja mujal, sellega seonduvaid tehnoloogiaid ja nende kasutamisvõimalusi ning senist arengut ja uusi võimalusi tehnoloogiate edasiarendamiseks.

Konverentsil pööratakse muuhulgas tähelepanu passiivmaja automaatikalahenduste vajadustele ning hoonete energiatõhususe modelleerimisele vastavalt energiatõhususe miinimumnõuetele.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785