14. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner Kinnisvara: käive hüppas 65%

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul kasvas ettevõtte käive esimeses kvartalis hüppeliselt ja jõuti kasumisse.

"Võrreldes eelmise aasta I kvartaliga on käibenumbrid selle aasta esimese kolme kuuga kasvanud hüppeliselt - 65 protsenti. Järsk kasv on eelkõige põhjendatav väga madalast võrdlusbaasiga. Meenutagem, et kinnisvaratehingute arvu põhi jäi just 2009. aasta I kvartalisse," selgitas Vahter.

ui 1Partner Kinnisvara 2009. aasta I kvartalis kasumit ei olnud, siis nüüd jõuti kasumisse. Mõnevõrra on sel aastal kasvanud ka büroo töötajate arv.

Kuna mullune võrdlusbaas oli kõige madalam, siis võrreldes omavahel teisi kvartaleid, ei oota 1Partner sarnaseid käibehüppeid järgnevatel kvartalitel.

"Ootame kinnisvaraturult sarnast aktiivsust esimese kvartaliga. Tulenevalt sesoonsusest ja osalt ka eurooptimismist tehingute aktiivsus ilmselt kasvab. Kommertskinnisvara sektorist ootame," rääkis Vahter.

1Partner tõi välja I kvartali 5 olulisemat sündmust kinnisvaraturul:

1. Uute korteriarendustega alustamine üle pika aja2. Võlakaitseseaduse eelnõu arutelu3. Lepitusseaduse rakendumine4. Tehinguaktiivsuse mõõdukas kasv5. Kallima hinnaklassiga kinnisvaraturu (eramud, eksklusiivsed korterid) aktiviseerumine.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785