Tootja: madal ehitusmaterjali hind on minevik

Soojustusmaterjale tootva ASi Reideni Plaat juhataja Arvi Siimu sõnul on nende jaoks, kes arvestasid eelarves madalate materjalihindadega, parim aeg juba möödas.

Siim kinnitas, et vähenenud tootmismahtudest on olnud hoopis hullem valmistoodangu hinnalangus. “Ma arvan, et siin tuli põhi kätte juba eelmisel aastal. Enam allapoole ei ole võimalik minna. On küll ettevõtjaid, kes rusikaga vastu rinda taovad ja kiitlevad, et nemad võivad ka alla omahinna toota, aga kaua sa seda teed,” rääkis ta.

“Teist teed polegi, tuleb hakata tasapisi valmistoodangu hinda tõstma. Arvan, et nende jaoks, kes planeerisid oma ehituseelarvesse madalad materjalihinnad, on parim aeg juba möödas,” märkis Siim.

Eelmisel kevadel võõrandas Reideni Plaat Ther­miSol OÜ Kadrinas asuva EPS soojustusmaterjalide tootmise. Enne võõrandamist kuulus ThermiSol Iiri ehitusmaterjalide tootjale CRH grupile, kes otsustas majanduskriisi tõttu väljuda kohalikult EPS-turult.

“Loomulikult on paljudel materjalitootjatel praegu raske seis. Aga see, et oma tootmisüksustest loobuvad siin just välismaised suurettevõtted, andis meile eelmisel aastal suurepärase võimaluse vähendada konkurentsi ja suurendada vajadusel tootmist, juhul kui ehitusturg taas kasvule peaks pöörduma,” rääkis Siim.

Välismaistel ettevõtetel on tema sõnul lihtne oma tegevus siin lõpetada ja tootmine maha müüa. "Meie peame aga turul kuidagi püsima jääma. Meil pole taganeda enam kuhugi,” tõdes ta.

 

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed