13. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootja: madal ehitusmaterjali hind on minevik

Soojustusmaterjale tootva ASi Reideni Plaat juhataja Arvi Siimu sõnul on nende jaoks, kes arvestasid eelarves madalate materjalihindadega, parim aeg juba möödas.

Siim kinnitas, et vähenenud tootmismahtudest on olnud hoopis hullem valmistoodangu hinnalangus. “Ma arvan, et siin tuli põhi kätte juba eelmisel aastal. Enam allapoole ei ole võimalik minna. On küll ettevõtjaid, kes rusikaga vastu rinda taovad ja kiitlevad, et nemad võivad ka alla omahinna toota, aga kaua sa seda teed,” rääkis ta.

“Teist teed polegi, tuleb hakata tasapisi valmistoodangu hinda tõstma. Arvan, et nende jaoks, kes planeerisid oma ehituseelarvesse madalad materjalihinnad, on parim aeg juba möödas,” märkis Siim.

Eelmisel kevadel võõrandas Reideni Plaat Ther­miSol OÜ Kadrinas asuva EPS soojustusmaterjalide tootmise. Enne võõrandamist kuulus ThermiSol Iiri ehitusmaterjalide tootjale CRH grupile, kes otsustas majanduskriisi tõttu väljuda kohalikult EPS-turult.

“Loomulikult on paljudel materjalitootjatel praegu raske seis. Aga see, et oma tootmisüksustest loobuvad siin just välismaised suurettevõtted, andis meile eelmisel aastal suurepärase võimaluse vähendada konkurentsi ja suurendada vajadusel tootmist, juhul kui ehitusturg taas kasvule peaks pöörduma,” rääkis Siim.

Välismaistel ettevõtetel on tema sõnul lihtne oma tegevus siin lõpetada ja tootmine maha müüa. "Meie peame aga turul kuidagi püsima jääma. Meil pole taganeda enam kuhugi,” tõdes ta.

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785