12. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teedeehitaja MKV pankrotis

Harju Maakohus rahuldas AS KPK Teedeehitus avalduse ning kuulutas 7. aprillil välja OÜ MKV pankroti.

Pankrotihalduriks nimetati vandeadvokaat Veli Kraavi, võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 3. mail Harju Maakohtus.

OÜ MKV, kelle peamisteks tegevusaladeks olid tee-ehitustööd ning, ehitus- ja topogeodeetiliste tööd, oli Äripäeva 2008. aasta Harjumaa ettevõtete topis 143. kohal.

2008. aasta kevadel valmis ettevõttel enda tarbeks ehitatud multifunktsionaalne (kontor ja ladu) hoone Sinikivi tee 18, investeeriti ka ehitustehnikasse ja kvalifitseeritud personali.

MKV suuremahulise investeerimistegevuse tulemusena suurenesid kiiresti püsikulud ning muutunud turusituatsioonis tekkis MKV OÜ-l raskusi kulude katmisel omavahenditest, tekkisid esimesed märgid likviidsusprobleemidest.

Mullu veebruaris võtsid MKV juhatus ja osanikud vastu otsuse MKV saneerimisavalduse esitamise kohta tulenevalt investoritega peetud läbirääkimiste mitterahuldavatest tulemustest. Saneerimiskava kinnitati Harju Maakohtu poolt 2009. aasta juulis. Saneerimisabinõudena nähti ette

organisatsioonisiseseid muudatusi, vara osalist müüki, võlausaldajate nõuete ümberkujundamist ja maksetähtaegade muutmist. Vähendati MKV töötajate arvu ja töötasusid. Toona loodeti võlausaldajate nõuded rahuldada 5-aastase maksegraafiku alusel.

2008. aastal jäi OÜ MKV  81,2 miljoni kroonise käibe juures ligi  4,7 miljoni krooniga kahjumisse. Tänase seisuga on ettevõttel 8,2 miljoni kroonine maksuvõlg, millele lisandub miljoniline intressivõlg.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785