Haldur pani 30 miljoniga müüki Pärnu ärimeeste arenduse

Pankrotihaldur müüb enampakkumisel 30 miljoni kroonise alghinnaga osaühingule Neli Investorit kuuluvat kinnistut Pärnu kesklinnas Lai tn 5. 

Tegemist on Pärnu kontserdimaja kõrval asuva kinnistuga, mille 2005. aastal sai maadevahetuse käigus endale Tullio Libliku firma Saarte Investeering. Siis olid kinnistud registris veel eraldi – Lai tn 5 ja Aida tn 8.

Neli Investorit ostis kinnistu 2007. aastal 46,6 miljoni krooni eest, samal aastal tehti ehitustöid kolme miljoni krooni eest ning järgmisel aastal veel 16,5 miljoni eest. Büroo- ja kortermaja vundamendivaiad on maasse löödud, kuid pärast seda on ehitus seisnud. Läinud aasta novembris läks ettevõte pankrotti.

OÜ Neli Investorit omanikeks on firmade kaudu Pärnu ärimehed Margus Kangur, Aare Parts, Andres Sutt, Ingmar Saksing ja Jaan Lepp. Lai tn 5 kinnistule on Sampo Panga kasuks seatud 157 miljoni krooni suurune hüpoteek.

2008. aasta lõpu seisuga ulatusid Neli Investorit võlakohustused 61 miljoni kroonini, sellest 36 miljonit oli võetud Sampo Pangast ja 25 miljonit osanikelt Asratem OÜ ja LVM Arenduse OÜ.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed