30. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurehitaja püüab ka väikest hanget

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektori Indrek Petersoni sõnul on 4-5 miljonit krooni ehitushankel summa, mida ei põlga ära ka suuremad ettevõtted.

„Ehkki riigi investeeringute kavas on ette nähtud 15 % kasvu, ehitushangete maht sel aastal üldkokkuvõttes siiski kahaneb. Üldehituse pool on kindlas languses, infraehituse osas mahud mõnevõrra kasvavad, kuna struktuurfondide kasutamisele on surve tugev. Praeguse perioodi lõpuaasta – 2013 - pole enam kaugel,“ rääkis ta. 

Ehitushinnad on küll alla löödud, ent Petersoni arvates kaasneb hinnapõhjas sõlmitud lepingutega peatöövõtjale ka risk, kui ehitustegevus algab hinnatõusu perioodil.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785