3. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner Kinnisvara kuuülevaade: tehingute arv kasvas Tallinnas viiendiku

Veebruaris kasvas Tallinna kinnisvaratehingute maht võrreldes aastatagusega viiendiku, keskmine ruutmeetri hind on suvisest madalseisust tõusnud 22%, analüüsib 1Partner Kinnisvara.

Maa-ameti esialgsete andmete kohaselt tehti Tallinnas veebruaris kinnisvaraga kokku 576 ostu-müügi tehingut, mida on 20% rohkem kui aasta tagasi ja 15% enam kui tänavu jaanuaris.

Veebruaris müüdi Tallinnas 416 korterit, mida on võrreldes 2009. aasta samal perioodil müüdud 310 korteriga 34% enam. Võrreldes tänavu jaanuariga kasvas müük veebruaris 16%.

1Partner Kinnisvara hindaja Rait Riimi kinnitusel on Tallinna korterite keskmine ruutmeetrihind on stabiilselt tõusnud viimased kuus kuud. Maa-ameti esialgse statistika kohaselt oli veebruaris keskmine pinnaühiku hind 13 900 krooni ruutmeetri kohta. “Võrreldes 2009. aasta juuliga, mil keskmine ruutmeetri hind oli kõigest 11 400 kr/m2, on hinnad tõusnud 22%. Viimase kuuga on korterite ruutmeetrihinnad tõusnud 3%,” analüüsis kinnisvaraekspert.

Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid müüdi veebruaris esialgsete andmete kohaselt 36, Samas suurusjärgus on hoonestatud kinnistute tehingute maht püsinud juba viimased 7 kuud. Hoonestamata krunte müüdi veebruaris 34, mida võib pidada üpris heaks tulemuseks.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785