Noorehitajatest vaid 25% leidis tööd

Kuressaare ametikooli lõpetas eelmisel aastal 52 ehitajat, kellest vaid 13 leidis erialast tööd ning 25 on töötud.

“Kui Saaremaal on praegu 300 registreeritud töötut ehitajat, ei ole ka meie ehituserialade lõpetanutel kerge tööd leida,” rääkis ametikooli teabejuht Taavi Tuisk Oma Saarele. “See ei tähenda aga, et ehitajaks õppida ei tasu ning olen nii avatud uste päevadel osalenud põhikoolilõpetajatele kui ka ehitajaameti populaarsuse madalseisus õppima tulnud noormeestele rääkinud, et kolme aastaga peaks ehitusturu mahud olema taas kasvanud,“ lisas ta.

Mullu ehituse lõpetanud noormeestest õpib praeguse seisuga edasi seitse, neist neli ülikoolis või rakenduskõrgkoolis, kusjuures aasta varem lõpetanud ehitajatest ei läinud keegi kõrgharidust omandama.

Eelmisel aastal tahtis ehitust õppida 16 noormeest ja nemad peaksid Tuisu hinnangul lõpetades ka Saaremaa tööturule ära mahtuma.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed