24. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valgustitootja jäi 25 miljoniga plussi

Valgustite tootmise ja hulgimüügiga tegeleva AS Glamox HE mullune käive oli 235,2 miljonit krooni, mis on 13 % vähem kui 2008. aastal. Ettevõte teenis puhaskasumit 25 miljonit krooni – 33 % vähem kui aasta varem.

Möödunud aasta majanduskeskkonda ja turgude langusi arvestades jäi ettevõte tulemustega rahule. „Eks vastavalt tulu vähenemisele tuleb ka kulusid vähendada. Meil õnnestus materjalide sisseostul materjalide hinda alla kaubelda. Suutsime nii otseste kui kaudsete kuludega säästlikumalt ringi käia,“ kommenteeris kasumisse jäämist Glamox HE finantsjuht Illo Limmart. Töötajaskonda ettevõte ei vähendanud, pigem loodi mõned uued töökohad.

AS Glamox HE põhieesmärgiks käesoleval aastal on 2009. aasta lõpus üle toodud Høvik Lys tootmise optimeerimine ja müügimahtude kasvatamine laienenud tootevaliku kaudu. Eesti turul müüdi toodangut 38,2 miljonit krooni eest. Suurimaks müügiobjektiks oli Põhja Regionaalhaigla.

Lõviosa,60 protsenti, toodetest läks mullu Norrasse, koduturule jäi ligi 5%. „Proportsioon jääb ka sel aastal samaks, eks mõnevõrra püüame turuosa Eestis kasvatada. Igal juhul on eesmärk saada sel majandusaastal mullusest paremaid tulemusi,“ rääkis Limmart ning lisas, et olulise materjalide hinnatõusuga ettevõte sel aastal ei arvest, kuna konkurents materjalitootjate vahel on tugev. 

Investeeringuid tegi Glamox HE mullu 3,2 miljoni krooni ulatuses. Keskmine töötajate arv oli 111 inimest, kelle töötasudeks koos sotsiaalmaksudega läks ligi 29,5 miljonit krooni.

AS Glamox HE on Norra kontserni Glamox ja AS Harju Elekter poolt 1992. aastal moodustatud aktsiaselts, mille põhitegevusalaks on valgustite tootmine ja hulgimüük. Alates aastast 2000 kuulub ettevõtte 100% Glamoxi kontsernile.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785