24 märts 2010
Jaga lugu:

Ülemiste City plaanib laiust ja kõrgust kasvatada

Tallinn kavatseb võtta vastu detailplaneeringu, mis võimaldab endistele „Dvigateli“ tehase maadele rajada kuni 37 hoonet.

Detailplaneeringu kohaselt jagatakse 23,42 ha suurune maa-ala 31 krundiks, moodustatavatele kruntidele määratakse ehitusõigus innovaatilise ja kaasaegse tehnolinnaku Ülemiste City äri- ja tootmishoonete ning infrastruktuuri rajamiseks.

Suur-Sõjamäe, Lõõtsa, Sepise, Valukoja ja Ääsi tänava vahelise ala detailplaneeringu koostas K-Projekt AS. Koos rekonstrueeritavate hoonetega on alale kavandatud kokku kuni 37 hoonet, neist kõrgeimad kuni 13-korruselised ärihooned.

Enamiku detailplaneeringualasse hõlmatud kinnistute omanikuks on AS Ülemiste City, mis asutati 2005. aastal eesmärgiga ehitada endise Dvigateli tehase 23 hektari suurusele territooriumile kaasaegne linnaosa, kus leiaksid endale uue kodu teadmisi hindavad ja uuendusmeelsed firmad.

Territooriumi väljaehitamisega on juba algust tehtud. Sepapaja tn 6 kinnistul asuv 1899. aastal rajatud kultuuriväärtuslik kesklaborihoone rekonstrueeriti 2006. aastal kontorihooneks. Lisaks on rekonstrueeritud Lõõtsa tn 4 ja 6 hooned ning kultuuriväärtuslik Sepise tn 10 kinnistul asuv 1920.–1930. aastatel ehitatud mehhaanikamontaažitsehh. Keevise ja Lõõtsa tänava vahelisesse kvartalisse rajati 2008. aasta suvel esimene Tallinna erapark.

Planeeritava ala lähiümbrus on kiiresti arenev piirkond, kontaktvöönd piirneb põhjast raudteega ning lõunast Tallinna lennujaama territooriumiga, lääne poole jääb Ülemiste kaubanduskeskus. Piirkond on ka ühistranspordiga hästi varustatud.

„Arhitektid on kogu endise Dvigateli territooriumi jaoks välja töötatud tervikliku linnaruumilise lahenduse,“ tunnustas abilinnapea Taavi Aas. „Uute kõrgemate hoonete rajamisele lisaks rekonstrueeritakse olemasolevad väärtuslikud hooned,  parkimisvajadused rahuldatakse peamiselt maa-aluste parklatega ning see jätab kvartalisse rohkem vaba ruumi. Planeeritavate tänavate äärde on kavas rajada alleed.“

Peale vastuvõtmist korraldavad Tallinna Linnaplaneerimise Amet ning Lasnamäe Linnaosa Valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee