23. märts 2010
Jaga lugu:

Baltikumi kinnisvarasektor paneb seljad kokku

Märtsi algul kogunesid kolme Balti riigi kinnisvaraliitude esindajad Riiga, et arutada koostöövõimalusi kolme naabri vahel. Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse aseesimees Jaanus Laugus kirjutab, et kriisi tingimustes ongi vaja enam koostööle keskenduda.

Riias toimunud üritusel olid esindatud ka kahe Balti riigi majandusministeeriumi esindajad, mis näitab ka riigiorganite soovi kinnisvarasektori ettevõtlusega kursis olla ja seda võimaluste piires toetada. 

Toimunud kohtumisel allkirjastati koostöömemorandum, mille läbivaks ideeks oli fikseerida Baltiriikide kinnisvaraliitude tahe koostöö süvendamiseks. Ühtlasi paneb koostööleping paika ka suhtlemisprintsiibid ja viisid.

Keskenduda plaanitakse kolme valdkonna edendamisele:

- maakleritöö Balti riikides ja kinnisvaramaakleri tegevust puudutav seadusandlus- kinnisvara arendustegevus, detailplaneeringute kehtestamine, infrastruktuur jms arendamist puudutav temaatika- üldine riikide kinnisvarapoliitika ja visioon

Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja president Andrus Soonseini sõnutsi just praegu väga oluline kinnisvaravaldkonda edasi arendada, kuna välisinvestoritele on Läti, Leedu ja Eesti üks ühine Balti regioon.

Maikuus peaks esialgsete plaanide kohaselt toimuma Riias konverent, kuhu kogunevad Balti kinnisvarasektori tuumiktegijad.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee