23. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltikumi kinnisvarasektor paneb seljad kokku

Märtsi algul kogunesid kolme Balti riigi kinnisvaraliitude esindajad Riiga, et arutada koostöövõimalusi kolme naabri vahel. Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse aseesimees Jaanus Laugus kirjutab, et kriisi tingimustes ongi vaja enam koostööle keskenduda.

Riias toimunud üritusel olid esindatud ka kahe Balti riigi majandusministeeriumi esindajad, mis näitab ka riigiorganite soovi kinnisvarasektori ettevõtlusega kursis olla ja seda võimaluste piires toetada. 

Toimunud kohtumisel allkirjastati koostöömemorandum, mille läbivaks ideeks oli fikseerida Baltiriikide kinnisvaraliitude tahe koostöö süvendamiseks. Ühtlasi paneb koostööleping paika ka suhtlemisprintsiibid ja viisid.

Keskenduda plaanitakse kolme valdkonna edendamisele:

- maakleritöö Balti riikides ja kinnisvaramaakleri tegevust puudutav seadusandlus- kinnisvara arendustegevus, detailplaneeringute kehtestamine, infrastruktuur jms arendamist puudutav temaatika- üldine riikide kinnisvarapoliitika ja visioon

Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja president Andrus Soonseini sõnutsi just praegu väga oluline kinnisvaravaldkonda edasi arendada, kuna välisinvestoritele on Läti, Leedu ja Eesti üks ühine Balti regioon.

Maikuus peaks esialgsete plaanide kohaselt toimuma Riias konverent, kuhu kogunevad Balti kinnisvarasektori tuumiktegijad.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785