22. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rendileping sõlmi kuni kolmeks aastaks

Kinnisvara üürilepingu üheks olulisemaks punktiks on muutunud lepingu ennetähtaegse lõpetamise võimalus ja selle eest ette nähtud sanktsioonid. Maakler soovitab rentijatel praeguses ebakindlas olukorras üle kolme aastaseid lepinguid mitte sõlmida.

Äripindasid rentiva OÜ Prategli Invest juhatuse liige Peter Lind ütleb, et üürilepingu pikkus on pöördvõrdeline ebakindluse suurusega tuleviku, lepingupartneri või üürihindade liikumissuuna suhtes. Kuigi keskmise üürilepingu pikkus võib ka praegu olla viis aastat, omab tegelikult praegu suuremat tähtsust lepingu punkt, mis sätestab poolte jaoks ennetähtaegse lõpetamise võimaluse.

Loe lähemalt tänase Äripäeva kinnisvararubriigist

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785