19. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus saab tasuta standarditega tutvuda

Märtsi algusest saab Tartu Ülikooli raamatukogus lugeda tasuta Eesti standardite täistekste.

 „Nüüd ei pea enam sõitma Tallinnasse, et tutvuda ühe standardiga,“  ütles Eesti Standardikeskuse tegevdirektor Priit Kikas ja lisas: „Usun, et see lugemispunkt teeb elu lihtsamaks Tartu ja selle lähiümbruse inimestele ning eelkõige ettevõtete töötajatele, kes standardeid oma igapäevatöös kasutavad.“

Tartu Ülikooli Raamatukogus saab vaadata Eesti standardeid, Eesti standarditeks üle võetud Euroopa ja rahvusvahelisi standardeid ning Euroopa standardilaadseid dokumente. Lugeda saab kehtivaid ja viimaseid kehtetuid dokumente, standardi muudatusi ja parandusi.

Kokku  on süsteemist leitav info 30 021 erineva standardi kohta, millest raamatukogus saab vaadata ligi 22 000 dokumenti. Eestikeelseid on neist 1629, ülejäänud dokumendid on kättesaadavad ingliskeelsena.

Rahvusvahelised standardite levitamisreeglid lubavad e-poes kuvada ainult eelvaadet ehk esimesi lehekülgi, kus on kirjas standardi käsitlusala ja normatiivviited. Sellest aga alati ei piisa, et veenduda, kas tegemist on õige standardiga, mida inimene või ettevõte oma tööks vajab.

Samuti võimaldab lahendus tutvuda standardite täistekstidega nendel, kellel ei ole soovi või otsest vajadust standardi tekste osta. Selleks, et tutvuda kogu standardiga enne ostu sooritamist, oli siiani ainuke võimalus tulla Standardikeskuse klienditeenindusse Tallinnas Aru tänaval.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785