11. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Ehituskool võitis Riias kutsemeisterlikkuse võistlused

Tallinna Ehituskool näitas lõunanaabrite suurimal kusevõistlusel Riias kõrget taset ja võit tuli nii dekoratiivviimistluse kui plaatija erialadelt.

Kuivkrohvkonstruktsioonide paigaldamise valdkonnas tuli ehituskooli võistkonnale kolmas koht.

Baltikumi olulisem ehitusalade kutsevõistlus Noor Professionaal 2010 toimus

25.-28 veebruaril Riias.  Kokku oli rahvusvahelisele võistlusele kogunenud23 võistkonda. Eestit esindas lisaks Tallinna Ehituskoolile ka Tartu Kutsehariduskeskuse võistkond.

Tallinnas  peetud Noor Meister 2009 võistluse võitnud plaatija Olari Kumel ja ehituviimistleja Julia Barinova võtsid võidu ka lätlaste juures. Suure rahvusvahelise võistluse võitmise võti oli osalejate sõnul peale korraliku ettevalmistuse seotud ka ülihästi toimiva meeskonnatööga.

Võistluse korraldusliku poole pealt hindasid osalejad Eestis peetud võistlusi paremini organiseerituks. Lätis jõudsid võistlusülesande täielikult valmis ainult seitse võistkonda, ülesanne ise oli keeruline.

Eesti võistles: kuivkonstruktsioonide ehitus ja fassaadi soojustus, plaatimine, dekoratiivvärvimine, dekoratiivkrohvi aladel. Lätlased valisid selle võistluse tulemusel välja oma esindajad Euro Skillsile. Auhinnad andis üle Läti haridusminister. Võistluste peasponsor  oli firma Knauf.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785