Sweco Projekt ampsas tüki Kose valla suurprojektist

Projekteerimisfirma Sweco Projekt projekteerib Kose aleviku reoveepuhasti, projekteerimistööde maksumus jääb alla kolmveerand miljoni krooni.

"Veemajandusprojektide hulk Sweco Projekti töömahtudes näitab pidevat kasvutendentsi, tänu Euroopa Liidu rahastamistoetusele saavad Eesti kohalikud omavalitsused veemajanduse kaasajastada kõigis suuremates tiheasustuspiirkondades,“ ütlesSweco Projekti keskkonnaosakonna juhataja Toomas Kärmik.

Projekt valmib juulis, seejärel korraldab OÜ Kose Vesi ehitushanke ning uus reoveepuhasti hakkab tööle 2011. aasta sügisel.

OÜ Kose Vesi juhataja Margus Proosi sõnul puhastatakse uue puhasti käivitudes Kose aleviku reovesi normikohaselt, samuti on veemajandusprojekti üks osa ka kanalisatsioonitorustike rekonstrueerimine ja ehitus ning uue veetöötlusjaama rajamine.

Veemajandusprojekti finantseerivad Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond, OÜ Kose Vesi ja Kose vald. Veemajandusprojekti kogumaksumus koos ehitusega on Margus Proosi kinnitusel ligi 40 miljonit krooni, selle summa peale on tehtud ka rahastamistaotlus. Kosel elab praegu  2100 inimest, uue puhasti võimsus on arvestatud 3500 inimekvivalendi tarbeks.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed