26. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopli liinide arendusmaht on hirmutav

Tallinna linnavalitsus jätkab Kopli liinidest eksklusiivse elurajooni kujundamiseks võimaluste otsimist.

Reedel, 26. veebruaril toimub erinevate ametkondade, arhitektide ning

ehitus- ja kinnisvarafirmade esindajate osavõtul Kopli liinide arenguvisiooni loomise koosolek, kus võetakse vaatluse alla Kopli liinide piirkonna arendamise eesmärgid ja võimalused.

Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringut tutvustab RAAM Arhitektid OÜ esindaja, arhitekt Alice Laanemägi. Kopli liinidest kui

miljööväärtuslikust alast kõneleb Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti muinsuskaitseosakonna peaspetsialist Oliver Orro. Kopli liinidearendusprojekti analüüsib 1Partner Kinnisvara Tallinn OÜ investeeringute juht Üllar Hinno. Ettekannetele järgneb arutelu.

Eelmisel kevadel läbi viidud kirjaliku enampakkumine alale hoonestusõiguse seadmiseks nurjus. "Huvi piirkonna arendamise vastu on suur, kuid sinna kavandatud kinnisvaraarenduse maht on kinnisvaraturu hetkeseisu arvestades hirmutav," tõdes abilinnapea Eha Võrk.

Võrgu sõnul on eesmärgiks leida võimekas arendaja, kellega koos piirkond üheks Tallinna esinduslikumaks elamurajooniks ümber

kujundada. Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on võimalik alale ehitada kuni viiekorruselisi korterelamuid, milles kokku ligi 300 korterit ning korterelamutele lisaks 38 ühepereelamut.

Lisaks elamute ehitamisele ja taastamisele tuleb arendajal välja ehitada ehitiste teenindamiseks vajalikud tehnovõrgud,

vihmaveekanalisatsioon ja tänavarajatised koos tänavavalgustusega ja liikluskorralduse süsteemidega ning üldkasutatava haljastus rajada.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785