25. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara aktsia hinna muutuse miraaž

Kui vaadata LHV või Äripäeva kodulehekülge, võib jääda mulje, et Arco Vara aktsia on teinud järsu hinnatõusu. Tegelikult see nõnda ei ole, tegemist on tehnilist laadi probleemiga.

Arco Vara teatas 11.12.2009.aastal  börsiteatega 19/20 aktsiate tühistamisest, millega kaasneb aktsiate oluline hinnamuutus, sest neljapäeval, 25. veebruaril, kaubeldavad Arco Vara aktsiad enam aktsiakapitali vähendamises ei osale (ex-rights).

Aktsiate arv vähenes, kuid eelnevate perioodide aegread on korrigeerimata ja sellest tulenevalt on muutuseprotsent suur.

Praegu paistab välja, nagu oleks aktsia hind tõusnud 1775 protsenti, 3,75 eurole. Tegelikult on Arco Vara aktsia hind langenud 6,7 protsenti, 58,67 kroonile ehk 3,75 eurole.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785