22. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aadu Kana sai Eesti Betooniühingu esimeseks auliikmeks

Eesti Betooniühingu aastakoosolekul 17. veebruaril tunnustas ühing oma esimese auliikmena Aadu Kana.

„Aadu Kana on tsemendi ja betooniga seotud olnud enam kui veerand sajandit.

Tema initsiatiivil ja aktiivsel kaasalöömisel on eluõiguse saanud Eesti Betooniühing, mille juhatuse tegusa liikmena ta asutamisest peale tegev on olnud, kui ka meie nö. kaubamärgid – tänavu kümnendat korda peetavad konkurss „Aasta betoonehitis“ ja üleriigiline betoonipäev,“ ütles Mati Laurson, Eesti Betooniühingu juhatuse esimees. „Loodame, et Aadul on ka pensionipõlves aega betooniühingu jaoks,“ lisas Laurson.

Eesti Betooniühingu värskelt vastu võetud Auliikme statuudi põhjal on „auliikmeks valimine eriline lugupidamisavaldus nendele isikutele, kellel on suuri teeneid Eesti Betooniühingu eesmärkide elluviimisel. Auliikme valib Eesti Betooniühingu juhatus konsensuse alusel.“

TTÜ ehitusinseneri diplomiga Aadu Kana (sünd. 1940) on terve oma töömehetee olnud seotud Eesti ehituse ja ehitusmaterjalitööstusega, juhtides erinevaid ehitusettevõtteid ja hiljem kogu ehitus- ja ehitusmaterjalitööstuse valdkonda erinevatel ametikohtadel erinevates ministeeriumides. Alates 2001.

aastast on Aadu Kana töötanud AS-i Kunda Nordic Tsement vanemnõunikuna. Kana oli üks Eesti Betooniühingu algatajatest 2004. aastal ning ühingu juhatuse liikmena igaaastase konkursi „Aasta betoonehitis“ žürii esimees.

Eesti Betooniühingu korraline üldkoosolek kuulas ära ja kinnitas 2009. a.

tegevusaruande ja finantsaruande ning kinnitas 2010. aasta tegevuskava ja eelarve.

Üldkoosolek valis Eesti Betooniühingu uue juhatuse, kuhu kuuluvad:

- Toomas Laur, TTÜ Ehitusteaduskond- Mati Laurson, OÜ Savekate- Imre Leetma, AS Kunda Nordic Tsement- Vaido Leosk, AS E-Betoonelement- Heiki Meos, OÜ EstKONSULT- Viktor Mõisja, AS Merko Ehitus- Toomas Vainola, AS Rudus.Uue liikmena lisandus juhatusse Imre Leetma - AS Kunda Nordic Tsement müügidirektor.

Üldkoosolek valis ühingu revidendiks tagasi Jaan Luts‘u AS-ist Tartu Maja Betoontooted.

Eesti Betooniühingu uue juhatuse esimesel koosolekul valiti Eesti Betooniühingu juhatuse esimeheks 2. perioodiks tagasi Mati Laurson.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785