2. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seven: uusehitusi näeme vaid korterite turul

Kuna paljud arendajad on oma laod tühjaks müünud, nägime 2009. aasta teises pooles ka uusehitustega alustamist, esialgu küll vaid korterite osas, vahendab Seven´i värske turuülevaade.

Pakkumiste arv on 2009. aasta teisel poolel City24 andmetel korterite puhul langenud 12% ning aasta algusest koguni 32%. Eramute turul on pakkumiste arv kahanenud poolaastaga 8% ning aasta algusest 20%.

Pakkumiste arv on vähenenud mitmetel põhjustel, ühelt poolt on aasta teisel poolel veidi suurenenud tehingute arv ning teiselt poolt ei anna mitmed omanikud oma kinnisvara enam müüki, kuna ollakse uue hinnatõusu ootel. Krundiarendusi ning eramute ehitamist pole arendajad veel uue hooga ette võtnud, kuid hea potentsiaaliga ja soodsaid krunte otsitakse taas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785