Tunnustati vanu hooneid restaureerinud majaomanikke

Tallinna kultuuriväärtuste amet tunnustas majaomanikke, kes möödunud aastal restaureerisid oma vanu ja väärikaid hooneid.

Kokku premeeriti seitset ja märgiti ära ühtekokku 20 majaomanikku, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Tallinnas Köie tänaval asuvas renoveeritud hoones pole isegi korteriühistut. Ometi suutsid viie korteriga maja omanikud ühisele otsusele jõuda, et renoveerida tuleb. Omanikering sai muinsuskaitse osakonnalt ka toetust, mis moodustas tööde kogumaksumusest siiski väikese osa.

"Tegelikult nad tegid seda palju suuremas ulatuses kui oleks võinud neilt eeldada ja nad on sinna pannud märkimisväärsed summad ja nüüd see maja on üks uhkusi seal tänaval kindlasti," rääkis kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhtivspetsialist Henry Kuningas.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed