19. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituslube oluliselt vähem kui kasutuslube

Eelmisel aastal on sarnaselt 2008. aastale kontoripindadele oluliselt enam väljastatud  büroopindade kasutuslube kui ehituslube, vahendab Arco Vara turuülevaade.

See on ka mõistetav, kuna 2006. ja 2007. aastal hüppelises mahus ehitusloa saanud kontoripinnad on valminud (või valmimas) ning võetakse vähemalt dokumentide kohaselt kasutusse.

Kui uute ehituslubade väljastamine on langenud, siis 2008 aastal valmis ja sai kasutusloa 149 600 m2 uut kontoripinda Tallinnas ning Harjumaal ja 2009 aasta esimeses kolmes kvartalis on vastav maht vastavalt Ehitisregistri statistikale olnud 210 900 m2. Seda on oluliselt enam, kui näiteks aastatel 2005 ja 2006, mil arendajate põhitähelepanu oli pööratud uute elamispindade rajamisele. Ehk siis uute kontorihoonete valmimine on jäänud perioodi, mil sai hoogu majanduslangus ning on toimunud oluline nõudluse vähenemine uute kontoripindade järele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785