18. veebruar 2010
Jaga lugu:

Külaliskorterite arv Tallinnas kasvab

Pindi Kinnisvara vanemmaakler Tiia Sooaluste kirjutab, et minimaalselt ööpäevaks väljaüüritavate korterite hinnad algavad 300 kroonist ööpäeva kohta. Selle raha eest on võimalik üürida endale 2-toaline majatuspaik Lasnamäel ja Mustamäel.

Kesklinna maitsekalt sisustatud ühetoaliste korterite päevahinnad algavad 450 kroonist- just selle summa eest on võimalik üürida 1-toalist korterit Tornimäe tänava kõrghoones. Suuremate kesklinna korterite hinnad jäävad valdavalt alla 1000 krooni ööpäeva kohta, mis on siiski oluliselt odavam hind, kui alternatiivid hotellis. Pakkumises on nii Viru Väljaku kui Tornimäe luksuskortereid.

Loomulikult peab üürnik arvestama, et erinevalt hotellist hommikusöök hinna sisse ei kuulu, samas on korteri planeering, lubatud inimeste arv ja privaatsus oluliselt parem külaliskorterites. 

Paljud üürileandjad on pannud ette ka selged piirangud- ei mingeid sünnipäevasid ega muid pidusid korteris. Iga üürnik vaadatakse hoolikalt üle, sest kalli ja sisustatud korteri usaldamine võõrastesse kätesse nõuab teatavat emotsionaalset pingutust.

Kui osadele külaliskorterite omanikele on korterite välja üürimine muutunud omaette tegevusalaks, siis enamus on siiski seda teed läinud paindlikkusest- turuolukord ei soosi pikaajaliste üürnikke leidmist ning sestap ollakse valmis vara välja üürima ka lühiajaliselt. Iseäranis lihtne on see nendele varaomanikele, kes ise elavad kõrvalkorteris ja seetõttu on kergem võimalikke segadusi külaliskorteris ohjata. 

Üürnikele aga on see väga heaks alternatiiviks hotellidele- lühiajaline visiit naaberlinna või naaberpealinna läheks hotellis elades oluliselt kulukamaks, eriti kui reisiseltskonna suurus nõuaks hotellireeglite kohaselt 2 tuba. Näiteks Sokos Hotel Viru kaheinimese toa hind on keskeltläbi tuhat krooni ööpäevas.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee