16. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnasse kavandatakse LED-tänavavalgustite katsetänavat

Tänasel MTÜ Eesti Kommunaalmajanduse Ühingu eriseminaril „Valgustus elukeskkonna kujundajana, energiasääst ja kokkuhoid valgustuses“ seati ülesandeks rajada Tallinnasse LED- tänavavalgustite katsetänav.

MTÜ Eesti Kommunaalmajanduse Ühingu eriseminari „Valgustus elukeskkonna kujundajana, energiasääst ja kokkuhoid valgustuses“ avasõnad ütles Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš, kes rõhutas energiasäästu vajalikkust kõikides linnamajanduse valdkondades.

„Möödunud aastal katsetasime Tallinnas vähendatud tänavavalgustuse erinevaid režiime, mille tulemusena vähenes elektrikulu mõnedes piirkondades kuni kolmandiku võrra. Järgmine etapp on tänavavalgustuses uute valgustite kasutuselevõtt. Praegu pakutakse turul erinevaid LED-valgustuslahendeid. Et leida Tallinna miljööle sobivaim variant kavandab kommunaalamet ühele Tallinna tänavale, näiteks Kalamaja piirkonda, paigaldada aastaks erinevaid LED-valgusteid ja jälgida missugune neist Tallinna tingimustesse kõige paremini sobib,“ selgitas Boroditš.

„Möödunud aasta novembris toimunud Hamburgi kliimakonverentsil liitus Tallinn ülemaailmse „Linnapeade paktiga“, mille raames võtsime endale kohustuse vähendada aastaks 2020 energiatarbimist kõikides linnamajanduse valdkondades kuni 20%,“ lisas Boroditš. „Kiirelt tegutsema sunnib meid ka see, et varsti avatakse elektriturg suurtele tarbijatele ja prognooside järgi võib see tähendada kuni 30%-list hinnatõusu.“

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785