Arhitekt: eesti arhitektuuripilt on väga hea

2009. aasta noore arhitekti preemia laureaat Martin Aunini hinnangul on pilt eesti arhitektuurist väga hea.

"Pilt eesti arhitektuurist on väga hea, tööd on olnud väga palju arhitektidel ja ka õnnestumisi seetõttu palju. Seda pilti on märgatud ka mujal maailmas, arhitekte on kutsutud palju näitustele ja nende tööde vastu on huvi tuntud. Tegelikult Ida-Euroopa arhitektuur on olnud pildis juba pikemat aega," rääkis Martin Aunin ETV saates "Terevisioon".

Aunini sõnul ei ole tal olnud palju töid, mis ehitamisse pole läinud. "Minu eesmärk on olnud ikkagi see, et projekt ei jääks arvutisse või paberile vaid ikkagi realiseeruks. Ka tänu sellele on mu projektid arenenud ja võibolla ka paremaks läinud," rääkis Aunin.

Ta selgitas ka, et eesti tellija on väga avatud maailmapildiga võrreldes Põhjamaadega, kus on elamuarhitektuur surutud kindlatesse piiridesse ja standarditesse.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed