12. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarabüroo: kadunud Soome kliendid on tagasi

Väga palju on ilmunud soome kliente, kes vahepeal kadusid ära ja kalli hinna tõttu ei investeerinud, kirjutab Aarete KV  juhatuse liige Silvi Merilo.

Nüüd, mil hinnad madalad ja kõik märgid näitavad, et enam ei lange, on neil ilmselt õige aeg midagi muretseda. Aktiivsus kasvas eelmise aasta lõpul ning ka vaatamata talvekuudele on päris palju liikumist. Just kohtusin ühe rootsi investoriga, kes otsis maad mõned aastat tagasi enne hinnatõusu, aga toona jäi tehing tegemata – nüüd ilmus ta uuesti välja. Eks Eesti eurolootus innustab ka välisinvestoreid siia tulema.

80 protsenti soomlastest ostavad elukondlikku kinnisvara – korterit või majakest suvitamiseks. Potentsiaalsed maaostjad on pigem ärihuvidega – kas siis tootmise või äri arendamiseks. Läänemaa tootmishooned ei kannata aga kriitikat ja ei vasta välisinvestori nõudmistele.

Uusi äripindu Läänemaal eriti ei ole, projektid külmutati enne alustamist ning seetõttu pole ka hinnad eriti langenud.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785