11. veebruar 2010

SEB: laenuvõtjani jõudis arusaam põhja möödumisest

SEB äriarendusjuht eralaenude valdkonnas Triin Messimas väitis, et potentsiaalsete laenuvõtjateni jõudis arusaam kinnisvarahindade „põhja“ saabumisest või isegi juba möödumisest.

Tema hinnangul jätkus 2009. aasta viimastel kuudel kolmandas kvartalis alguse saanud eluasemelaenude uusmüügi mõõdukas kasv- keskmine eluasemelaenude käive oli kolmanda kvartaliga võrreldes 8-10% suurem.

Messimas osutas, et tarbijate kindlustunne sügisel paranes, kuid tööpuuduse jätkuv kasv ei lase peresid veel rahuliku südamega laenuotsuseid teha - kartus töökohta kaotada on üsna suur. See on ka laenunõudlust jätkuvalt ohjeldavaks teguriks.

SEB ja tõenäoliselt teistegi kommertspankade 2009. aasta alguse hinnangud võimalikule probleemsete eluasemelaenude hulgale aasta lõpus õnneks ei täitunud – vaatamata töötuse tugevale kasvutrendile stabiliseerus kodulaenuga raskustes perede arv augustikuus ja olukord ei halvenenud ka aasta lõpuks, märkis ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688