9. veebruar 2010

Simson: kodulaen on ka panga vastutus

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon ütles nende enda poolt algatatud kodulaenuga hätta sattunud perede seaduseelnõust rääkides, et pankade vastutust tuleb suurendada ja kinnisvara hinnalangusest tulenev kahju ei pea jääma kodu kaotanud inimeste kanda.

„Kuna praeguses kinnisvaraturu languse faasis on tagatise väärtus oluliselt langenud, ei pruugi sundmüük kogu pangale võlgu olevat summat korvata ja nii peab kodu kaotanud pere ülejäägi tasuma tarbimislaenu intressidega,“ ütles Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Ta lisas, et erinevalt Eestist ei ole paljudes teistes riikides ebaõnnestunud laenutehingu risk vaid laenuvõtja kanda jäetud. „Seega on oluline suurendada ka pankade vastutust.“ Simson ütles, et uuringud näitavad, et massiline tööpuudus on tekitanud ligi 2000-le perele eluasemelaenu tagasimaksmise raskused.

Riigikogu lõpetas eelnõu esimese lugemise.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688