5. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Ilves andis Martin Auninile Noore Arhitekti preemia

President Toomas Hendrik Ilves andis Eesti Arhitektide Liidu üldkogu koosolekul üle Noore Arhitekti preemia Martin Auninile.

Riigipea sõnul aitab arhitektide vaba ja uuenduslik mõte luua Eestis raamide asemel avarat vaimset ruumi.

“Halli ühetaolisust püütakse niigi peale suruda, loominguga – just loominguga – saab sellele kõige paremini vastu seista,” ütles president Ilves. “Oma linnu ja laiemalt oma maad armastavate kodanikena ei soovi me ju enda kõrval näha ühetaolisust ega tajuda mittemidagiütlevat ümbrust, mida mina nimetaksin anonüümse kaubakeskuse karbi-stiiliks.”

Riigipea soovis noortele arhitektidele isikupära ja julgust: „Julgust oma mõtete väljendamisel ning vajadusel ka julgust tellijaga vaielda ja enda valikuid kaitsta.“

Noore Arhitekti preemia on Eesti Arhitektide Liidu poolt asutatud ning koos koostööpartnerite Heldur Meeritsa ja Go Travel Reisibürooga väljaantav iga-aastane auhind. Preemiaks on maailmareis 70 000 krooni väärtuses, lisaks üllitatakse võitja loomingust kataloog.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785