4. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mullu valmisid mitmed kaubanduskeskuste juurdeehitused

Erinevalt büroopindade turust, ei olnud kaubanduspindade turul 2009. aasta alguses märke olulisest langusest näha, vahendab Colliersi turuülevaade.

Lõpetati mitme mahuka kaubanduskeskuse juurdeehitused (Rocca Al Mare Tallinnas, Lõunakeskus Tartus), hoogsalt jätkus oktoobris avatud Solaris Keskuse ehitus.

Sügisel alustati ka Kristiine Kaubanduskeskuse laiendamist, mille valmimine on prognoositud 2010.a. septembrisse ning keskuse sõnul on juba hetkel ca 80% uutest pindadest siduvate lepingutega kaetud. Siiski tõi aasta teine pool sarnaselt büroopindade turule kaasa mahukad läbirääkimisprotsessid, jaekaupmeeste marginaalid ning müügimahud vähenesid drastiliselt ning nii mõndagi spordi- ja rõivaketi poodi ähvardab sulgemisoht.

Usutavasti tuleb 2010. aasta kaubanduspindade turul üsna keeruline, jätkuvad üürnike ja keskuste omanike läbirääkimised, et saavutada võimalikult paindlikke tingimusi. Jätkuvalt on prognoositav langus nii jaekaupade hindades kui müügimahtudes.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785