Mullu valmisid mitmed kaubanduskeskuste juurdeehitused

Erinevalt büroopindade turust, ei olnud kaubanduspindade turul 2009. aasta alguses märke olulisest langusest näha, vahendab Colliersi turuülevaade.

Lõpetati mitme mahuka kaubanduskeskuse juurdeehitused (Rocca Al Mare Tallinnas, Lõunakeskus Tartus), hoogsalt jätkus oktoobris avatud Solaris Keskuse ehitus.

Sügisel alustati ka Kristiine Kaubanduskeskuse laiendamist, mille valmimine on prognoositud 2010.a. septembrisse ning keskuse sõnul on juba hetkel ca 80% uutest pindadest siduvate lepingutega kaetud. Siiski tõi aasta teine pool sarnaselt büroopindade turule kaasa mahukad läbirääkimisprotsessid, jaekaupmeeste marginaalid ning müügimahud vähenesid drastiliselt ning nii mõndagi spordi- ja rõivaketi poodi ähvardab sulgemisoht.

Usutavasti tuleb 2010. aasta kaubanduspindade turul üsna keeruline, jätkuvad üürnike ja keskuste omanike läbirääkimised, et saavutada võimalikult paindlikke tingimusi. Jätkuvalt on prognoositav langus nii jaekaupade hindades kui müügimahtudes.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed