27. jaanuar 2010

Mõõdistamise maksumus on tühine

Ehitustegevusega kaasnevad geodeetilised mõõtmised, mille hind projekti maksumusest tühine, ent kvaliteet ülioluline.

Maru Ehitus ASi projekteerimise projektijuht Andres Suga rääkis, et ettevõttele mõõdistamisteenuse pakkujate ring on üsna kindel. "Mugav on küsida neilt, keda juba tead. Meil on 6-7 firmat, kellelt alati vähempakkumist küsime," märkis ta. Ometi peab ta hinnast olulisemaks teenusepakkuja kogemusi ja kvaliteeti, mis väldiks edasisi probleeme.

"Põhiprobleem on ajagraafikus püsimine ning aeg-ajalt on mõõdistajail olnud probleeme ka tingmärkidega. Vahel on aeg ülikriitiline, aga just väiksemad firmad võivad siin oma võimeid üle hinnata," jagas ta kogemusi ning lisas, et mõõdistustööde hinnad viimase aasta jooksul oluliselt muutunud ei ole.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688