22. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pirital vaieldi taas Maxima kaupluse rajamise üle

Eiile peeti Pirita Sotsiaalkeskuses maha järjekordne tuline arutelu seoses Maxima Eesti OÜ plaaniga rajada Piritale aadressil Merivälja tee 80e kinnistule Maxima kauplus.

Kohale tulnud Pirita elanikud, kes valdavalt elavad planeeritava kaupluse lähikonnas, olid ka eilsel arutelul vägagi sõnakalt vastu igasugustele plaanidele kõnealusele kinnistule kauplus ehitada.

Kaubanduskeskuse vastu olevad elanikud leidsid, et Pirita linnaosa on antud kaubamärki kandva kaupluse jaoks liiga elitaarne ja kaupluse rajamine magistraaltee äärde tekitaks täiendavaid liiklusprobleeme. Samuti jäi kõlama mõte, et Piritale ei pruugigi rohkem kauplusi vaja olla ning et äärmisel juhul oldaks nõus antud kinnistule hotelli rajamisega.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik nentis eilsel arutelul, et saab inimeste emotsionaalsusest antud teema suhtes aru, kuid linnaosavalitsus on jätkuvalt seisukohal, et üks kauplus Pirita aasta aastalt kasvavat elanikkonda ära ei suuda teenindada. Ometi ollakse planeerimisprotsessi jooksul avatud kõikvõimalikele linnaosa elanike ettepanekutele. Arutelul said oma seisukohtade avaldamiseks ja inimeste küsimustele vastamiseks ka Maxima esindaja ning linnaplaneerimisameti esindajad.

„Ehkki see on meelevaldne lähenemine, siis keegi ei kujutaks ette, et Piritaga praktiliselt sama suures Võru linnas oleks ainult üks kauplus. Praegusel juhul ei ole keegi suutnud parema plaaniga kaupluse rajamiseks ette astuda ning kuna ka linnaplaneerimisamet on projektile rohelise tule andnud, saavad varsti argumendid otsa, miks just antud kohale ei peaks poe rajamine sobilik olema,“ lausus linnaosavanem Tiit Terik ning lisas, et eilsel arutelul oli tugevalt tunda inimeste vastumeelsust just Maxima kaubamärgi suhtes. „Võimalik, et planeerimisprotsess kulgeks libedamalt, kui antud kinnistu omanik oleks Stockmann või Selver.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785