15. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskuse eelmise aasta käive oli 1,7 miljardit krooni

Viru Keskuse 2009. aasta käive oli 1,7 miljardit krooni, keskuses sooritati eelmise aasta jooksul 9,4 miljonit ostu ning Viru Keskust külastas 10,4 miljonit inimest.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul langes keskuse käive möödunud aastal 20% ning selline langus oli antud turusituatsiooni arvestades ootuspärane tulemus. „Viru Keskuse käibe langus on valdavalt tingitud tarbimise olulisest vähenemisest ning ostukäitumise muutumisest,“ ütles Ants Vasar. Tema sõnul planeerivad tarbijad oste põhjalikult, on ostuotsustes ratsionaalsed ning hinnaargument on otsustamisel üha olulisem. „Vaatamata käibelangusele oleme endiselt vormis ja  hea tervise juures ning arvan, et põduramaks ei jää me ka sel aastal,“ märkis Vasar.

Vasara sõnul külastas eelmisel aastal Viru Keskust 10,4 miljonit inimest, 2009. aastal oli keskusel 11,1 miljonit külastajat, seega langes külastatavus 7%. „Viru Keskuse eelmise aasta käibele ja külastatavusele on raske midagi ette heita, see on antud olukorras loogiline tulemus,“ märkis Ants Vasar ning lisas täpsustuseks, et hoolimata külastatavuse langusest on Viru Keskus sügisel Emori poolt läbiviidud Tallinna Kaubanduskeskuste seire tulemusel jätkuvalt külastatavaim kaubanduskeskus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785