Saaremaal pole võlgade katteks müüdavale varale ostjaid

Saare maakonnas õnnestus kohtutäituritel möödunud aastal võlgade katteks maha müüa vaid paar korterit ja mõningad kinnistud.

“Palju on neid kinnistuid, mida olen üritanud võlgade katteks maha müüa, aga ostjate puudumise tõttu pole see õnnestunud,” märkis paar kinnistut ja korterit maha müünud kohtutäitur Svetlana Põld. “Mõnda kinnistut müün juba 4.-5. korda, kuid lõpmatuseni ei saa ju ka hinda alla lasta ja seadus seab sellele omad piirid,” rääkis ta Oma Saarele.

Inimesed on Põllu sõnul juba küllaltki teadlikud, millise riski nad enesele võtavad, kui oma kinnistule hüpoteegi seavad. “Võlgnikel on alati parem kohtutäituriga koostööd teha, et leida tekkinud olukorrale parim lahendus, ega siis probleem ei kao kusagile, kui täituri teadetele ei reageerita ja võla tasumisest kõrvale hoidutakse,” selgitas ta.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed