12. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus arutatakse avalikult muuseumi ja raamatukogu hoone projekti

Täna tutvustab Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond Raekoja platsi, Kompanii, Munga, Vabaduse pst ja Magistri tänavatega piirneva ala detailplaneeringu avaliku väljapaneku tulemusi.

Kesklinnas asuva planeeringuala pindala on 13 272 m². Detailplaneeringu koostamise eesmärk on ehitusõiguse määramine kuni 4korruselise Tartu Linnaraamatukogu ja Tartu Kunstimuuseumi ühise hoone püstitamiseks.

Hetkel on kunstimuuseumi käsutuses nn viltune maja (Raekoja plats 18) ning linnaraamatukogul endised elu- ja kontorihooned (Kompanii 3/5). Planeeringuga on kavas ehitada raamatukogu ja kunstimuuseumi ühishoone ja hoonestada praeguse raamatukogu ja Vabaduse puiestee vaheline plats. Integreerides kompleksi ka Kompanii 1c maja, moodustub suur ühtse tervikuna funktsioneeriv kultuurikeskus.

Raekoja platsi, Kompanii, Munga, Vabaduse pst ja Magistri tänavatega piirneva ala detailplaneeringu avalik arutelu toimub linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna nõupidamiste ruumis, Raekoja plats 3, tuba 303.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785