5. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn müüb vanalinna kinnistut 20 miljonise alghinnaga

Tallinna Linnavaraamet müüb avalikul kirjalikul enampakkumisel Tallinna linnale kuuluva Rahukohtu tn 5 kinnistu alghinnaga 20 000 000 krooni.

Kinnistu pindala on 639 ruutmeetrit, maakasutuse sihtotstarve 80% elamumaa, 20% ärimaa, hoonestatud. Kinnistu paikneb Tallinna Vanalinna muinsuskaitse alal ja sellele kehtivad Tallinna Vanalinna muinsuskaitseala põhimäärusest ning muinsuskaitseseadusest tulenevad kohustused ja kitsendused.

Rahukohtu tn 5 kinnistule on Patkuli vaateplatsi kinnistu kasuks seatud tähtajatu tasuta läbipääsuservituut. Kinnistu võõrandamisel pannakse ostjale kohustus säilitada Rahukohtu tn 5 hoone põhikorpuse teisel korrusel asuvate ruumide anfilaadsüsteem ja tagada selle eksponeeritus. Kinnistul asuv hoone on koormatud kahe tähtajatu üürilepinguga.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785