31. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noormaa: suutsime koondamisi vältida

Katusetootja Maleko AS juhatuse liige Aare Noormaa sõnul on ehitusfirmade olelusvõitluses ettevõtte peamiseks ülesandeks olnud meeskonda hoida ja koondamisi vältida.

Noormaa rääkis, et mahtude langus oli juba aasta algusest ette teada, nagu ka see, et ehitajad, eriti alltöövõtjad, tänavu kasumit ei teeni. „Põhieesmärk oli koondamistest pääseda ja see on õnnestunud. Pessimist olla ei saa! Kuidas sa ütled inimesele, kellega oled 15 aastat koos töötanud, et ära homme enam tule,“ ütles ta.

Maleko käibemahtude aastane langus jääb 40-50% piiridesse. „Oleme optimistlikud, sest allapoole langeda ei ole võimalik. Hinnad on viimsel piiril. Järgmise aasta eelarve tegime samas mahus kui sel aastal. Uueks aastaks oleme sõlminud ka paar-kolm lepingut ning jaanuar-veebruar peaks tulema rahuldavad,“ märkis Noormaa.

Suured lootused paneb katusefirma kevad-suvistele renoveerimistöödele, mis seotud Kredexi rahade ja teiste Euroopa abiprogrammi rahadega, mis suunatud energiasäästule.  „Sel aastal oligi üllatavalt palju katuste renoveerimistöid ning magalarajoonide katused peaks katusefirmasid veel aastaid toitma,“ loodab Noormaa. 

Konkurentsi oma valdkonnas peab ta endiselt teravaks. Hinnad on sellised, et kõik tööd tulevad ots-otsaga kokku, mõnele makstakse ka peale. "Eks peatöövõtja valib ka nüüd rohkem, aga suurematel katusefirmadel, kes pole oma marki täis teinud, tööd ikka on,“ sõnas Noormaa. „Valitute ring on kitsamaks jäänud. Paljud konkurendid on pankrotti läinud, aga ega see ei loe - tehakse uued firmad. Ega meil ju pahatahtlikke pankrotte ei ole, kõik on masu tagajärjel,“ lisas ta irooniliselt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785