30. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Katusetootja: Venemaale ja Soome viime nüüd rohkem kaupa

Teraskatuste ja vihmaveesüsteemide tootja AS Toode juhatuse esimees Mati Kitt rääkis, et nõudluse vähenemine kodumaal on sundinud ekspordi osakaalu suurendama.

„2009 on ses osas olnud murdepunkt: Vene ja Soome suunal on eksporditava kauba kogused tõusnud. Lätti-Leetu oleme oma toodangut viinud juba viimased kümme aastat – ega seal nii hirmus halvasti ka ei lähe. Rohujuuretasandil ostetakse ikka natuke katust ja renni,“ märkis Kitt. 

Möödunud aasta märksõnadeks on hinnalangus, koguste vähendamine ja tööde kättesaadavus. „Ega siin nalja ei olnud – kõvasti tegemist oli. Pakkumisi vorbime praegu rohkem kui kunagi varem,“ sõnas Kitt ning lisas, et kui järgmisel aastal suudaks samasuguseid koguseid hoida, kui tänavu, võiks rahul olla.

 „Konkurentidest keegi otseselt pille kotti pannud ei ole. Kõik midagi teevad, aga kuidas neil tegelikult läheb, ei tea,“ rääkis ta.

AS Toode mullune kasum oli 332 miljoni krooni suuruse käibe juures 8,8 miljonit krooni. Käesolevaks aastaks kasumilootust väga ei hellitata.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785