30. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inglismaal ennustatakse elamuhindade langust

Kasvav töötus, sissetulekute vähenemine ja habras majandusseis langetavad tõenäoliselt järgmisel aastal majade hindu Inglismaal, vahendab kinnisvara uurimisgrupi Hometrack turuülevaadet The Guardian.

Hometrack prognoosib 1-protsendilist majade hinnalangust, ostuhuvi kahandavad sünged väljavaated majandusarengule.

"Ehkki järgmisel aastal oodatakse majanduskasvu, veavad kasvav tööpuudus ja majapidamiste sissetulekute aeglane kasv nõudluse alla,” ütles uurimisgrupi direktor Richard Donell ning lisas, et turu paranemist järgmisel aastal oodata ei ole.

Käesoleva aasta jooksul registreerisid maaklerid üle Suurbritannia 41 % suurust nõudluse kasvu, kusjuures Londonis ulatuse see 70 protsendini. Samas kasvas majadega tehtud tehingute arv üle riigi vaid 7 protsenti.

Vastupidiselt Hometrack’i prognoosile ennustab Centre for Economics and Business Research (CEBR) hoopis majahindade tõusu 2-4% järgmise aasta jooksul; 2012. aasta lõpuks aga koguni 15% hinnatõusu.

CEBR ökonomist Ben Read ütles, et pankadest laenu saamine tasapisi paraneb ning intressimäära hoitakse 0,5 % juures.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785