29. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sweco Projekt: projekteerija ei väärtusta end

Sweco Projekt AS juhatuse esimees Aare Uusalu on tuleva aasta osas optimistlik, ehkki tõdeb, et kriis projekteerimisturul veel möödas pole. 

Käesolev aasta jääb meelde keerulise proovilepaneku aastana, mil ettevõtjal tuli hakata oma kulusid hindama. „Oli igati põnev aasta. Turg tõmbus kokku ja see tõi kaasa vajaduse hakata väljaspool Eestit projekteerima. Jõudsime päris kaugele – Aafrika mandrile,“ rääkis Uusalu. Käibe osas kasvas ettevõte ekspordi osakaal varasemaga võrreldes kolmekordseks.

Eelmine aasta lõppes kahjumiga ja ka sel aastal on firma vähendamisest põhjustatuna oodata kahjumit. „Oleme ju oma töötajaskonda vähendanud poole võrra ning võrreldes 2007. aastaga on käive kahe aastaga vähenenud 58%,“ märkis Uusalu. Uue aasta osas on ta aga optimistlik, kuna hulk projekte on käivitumas suuri investeeringuid Eestisse tulemas.

Uusalu projekteerimisturu korrastumise lõppu veel ei näe. „Konsultantide turul ei toimu ju lahkumist – füüsiliselt jäävad kõik alles. Pigem on meie turusektoris tendents, et konsultandid ei väärtusta ennast ja teevad pakkumisi, mis ei võimalda kõikide kulude katmist,“ rääkis ta.

„Turu mahud aasta algul tõenäoliselt poolel kahanevad, ehkki väga palju ju langeda pole. Aga loota, et kriis on möödas…- seda kindlasti mitte,“ lisas ta.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785