Sweco Projekt: projekteerija ei väärtusta end

Sweco Projekt AS juhatuse esimees Aare Uusalu on tuleva aasta osas optimistlik, ehkki tõdeb, et kriis projekteerimisturul veel möödas pole. 

Käesolev aasta jääb meelde keerulise proovilepaneku aastana, mil ettevõtjal tuli hakata oma kulusid hindama. „Oli igati põnev aasta. Turg tõmbus kokku ja see tõi kaasa vajaduse hakata väljaspool Eestit projekteerima. Jõudsime päris kaugele – Aafrika mandrile,“ rääkis Uusalu. Käibe osas kasvas ettevõte ekspordi osakaal varasemaga võrreldes kolmekordseks.

Eelmine aasta lõppes kahjumiga ja ka sel aastal on firma vähendamisest põhjustatuna oodata kahjumit. „Oleme ju oma töötajaskonda vähendanud poole võrra ning võrreldes 2007. aastaga on käive kahe aastaga vähenenud 58%,“ märkis Uusalu. Uue aasta osas on ta aga optimistlik, kuna hulk projekte on käivitumas suuri investeeringuid Eestisse tulemas.

Uusalu projekteerimisturu korrastumise lõppu veel ei näe. „Konsultantide turul ei toimu ju lahkumist – füüsiliselt jäävad kõik alles. Pigem on meie turusektoris tendents, et konsultandid ei väärtusta ennast ja teevad pakkumisi, mis ei võimalda kõikide kulude katmist,“ rääkis ta.

„Turu mahud aasta algul tõenäoliselt poolel kahanevad, ehkki väga palju ju langeda pole. Aga loota, et kriis on möödas…- seda kindlasti mitte,“ lisas ta.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed