28. detsember 2009

Kinnisvaraturg võidab euro tulekust enim

Euro saabumine oleks positiivne tegur arendamaks kinnisvarasektorit, mis on lähiaastail sõltuv peamiselt Skandinaaviast tulevatest otsustest, kirjutab detsembrikuu Saldos Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik.

Samas toob ta välja ka arengut pidurdavad tegurid:

1. pankade väiksem soov laenu anda2. tarbija soov vähem laenata3. uued arendusprojektid survestavad turgu madalama hinnaga4. suur olemasolev kinnisvaraobjektide varu, mille jätkuv müük pidurdab hinnakasvu.

"Elamispindade turul kujuneb hinnapõhjaks 2010. aasta kevad. Kuid see põhi pole üks konkreetne hetk, vaid pigem protsess, mis võtab pikalt aega," märgib Lepik. Äripindade segmendis on ületootmise probleem isegi suurem ning Lepiku sõnul algab paranemine äripindade turul 6-12 kuud hiljem.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688