28 detsember 2009
Jaga lugu:

Kinnisvaraturg võidab euro tulekust enim

Euro saabumine oleks positiivne tegur arendamaks kinnisvarasektorit, mis on lähiaastail sõltuv peamiselt Skandinaaviast tulevatest otsustest, kirjutab detsembrikuu Saldos Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik.

Samas toob ta välja ka arengut pidurdavad tegurid:

1. pankade väiksem soov laenu anda2. tarbija soov vähem laenata3. uued arendusprojektid survestavad turgu madalama hinnaga4. suur olemasolev kinnisvaraobjektide varu, mille jätkuv müük pidurdab hinnakasvu.

"Elamispindade turul kujuneb hinnapõhjaks 2010. aasta kevad. Kuid see põhi pole üks konkreetne hetk, vaid pigem protsess, mis võtab pikalt aega," märgib Lepik. Äripindade segmendis on ületootmise probleem isegi suurem ning Lepiku sõnul algab paranemine äripindade turul 6-12 kuud hiljem.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee