28. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraturg võidab euro tulekust enim

Euro saabumine oleks positiivne tegur arendamaks kinnisvarasektorit, mis on lähiaastail sõltuv peamiselt Skandinaaviast tulevatest otsustest, kirjutab detsembrikuu Saldos Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik.

Samas toob ta välja ka arengut pidurdavad tegurid:

1. pankade väiksem soov laenu anda2. tarbija soov vähem laenata3. uued arendusprojektid survestavad turgu madalama hinnaga4. suur olemasolev kinnisvaraobjektide varu, mille jätkuv müük pidurdab hinnakasvu.

"Elamispindade turul kujuneb hinnapõhjaks 2010. aasta kevad. Kuid see põhi pole üks konkreetne hetk, vaid pigem protsess, mis võtab pikalt aega," märgib Lepik. Äripindade segmendis on ületootmise probleem isegi suurem ning Lepiku sõnul algab paranemine äripindade turul 6-12 kuud hiljem.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785